‘Divers werven en selecteren’ ? Download gratis de whitepaper en ontdek hoe je dit aanpakt.

Download gratis whitepaper

De afgelopen tijd is er veel aandacht voor divers werven en selecteren in bedrijven en organisaties. Het aantrekken van divers personeel heeft vele voordelen. Zoals meer creativiteit, hogere medewerkerstevredenheid, betere aansluiting bij de doelgroep of klanten die je bedient. Het is ook een uitstekend middel vooral vanwege de krapte op de arbeidsmarkt om een nog grotere groep aan te spreken. Met als gevolg dat je de beste kandidaat kunt aannemen. Het is is een innovatieve manier om je werving- en selectieproces op aan te passen.

Ocullus consultancy divers werven en selecteren

Inclusieve wervings- en selectieprocedure

De procedure voor werven en selecteren bepaalt in hoge mate de instroom van personeel. Dus wie gaat er solliciteren en wie wordt er aangenomen? Verschillende onderzoeken onder andere van  McKinsey  wijzen uit dat de procedure voor werven en selecteren vaak onvoldoende inclusief zijn.  Er worden vaak nieuwe medewerkers aangetrokken waarvan de achtergrond en kenmerken overeenkomen met het profiel van het zittend personeel. Dit creëert uniforme teams. Het werven van divers personeel zorgt er juist voor dat je creativiteit binnenhaalt en een aanvulling op je team is.

Aanpak divers werven en selecteren

Maar hoe pak je divers werven en selecteren dan aan? Welke stappen moet je als organisatie zetten om de werving en selectie diversiteits-proof te maken?  Hoe kun je als organisatie je werving- en selectieprocessen zo aanpassen dat (potentiële) sollicitanten met een diverse achtergrond ook bereikt worden? En hoe krijgen diverse medewerkers een evenredige kans om de positie ook daadwerkelijk te vervullen?

Whitepaper ‘Divers werven en selecteren’

Ocullus Consultancy biedt een objectieve selectiemethode aan, om divers te werven en te selecteren. Dit met als doel om wel resultaten te behalen voor een divers personeelsbestand. De aanpak wordt omschreven in de bijgaande whitepaper. 

‘Divers werven en selecteren’ ? Download gratis de whitepaper en ontdek hoe je dit aanpakt.

Download whitepaper

Wat lees je in deze whitepaper?

  • De drie stappen voor een objectieve selectiemethode.
  • Hoe zorg je voor een divers personeelsbestand.

Advies divers werven en selecteren

Wij denken je met het lezen van deze whitepaper op weg te hebben geholpen met divers werven en selecteren. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Bel ons 085-0470311 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hulp nodig met divers werven en selecteren?

Vraag vrijblijvend advies
Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op onze site gebruik gemaakt van cookies.