Leergang inclusief Leiderschap: Leidinggeven aan divers talent

Geef je leiding aan een divers team en mis je handvaten om het beste uit je medewerkers te halen? Dan is de kennis vergarende en praktische driedaagse Leergang Inclusief Leiderschap met als titel ‘Leidinggeven aan divers talent’ zeker iets voor jou!

Deze leergang wordt op verschillende momenten gegeven:

  • Start februari: Drie vrijdagen 3 februari, 24 februari en 17 maart 2023 van 9.30 – 17.00 uur, inschrijving vóór 27 januari 2023.
  • Start maart: Drie vrijdagen 24 maart, 14 april en 12 mei 2023 van 09:00-17:00 uur, inschrijving vóór 17 maart 2023.
  • Start september: Drie vrijdagen 8 september, 29 september, 20 oktober 2023 van 09:00-17:00 uur, inschrijving vóór 1 september 2023.
Download de folder leergang Inclusief Leiderschap

Inclusief leiderschap is cruciaal

Steeds meer organisaties zijn bewust bezig met het creëren van een divers personeelsbestand. Als eenmaal het divers talent binnen is, dan vraagt dit van jou als leidinggevende om een divers team aan te sturen. Je wilt natuurlijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Nog te vaak gebeurt het dat divers talent binnen een jaar de organisatie verlaat. Naast dat dit de organisatie veel geld kost, wil je talent behouden. Als er geen sprake is van inclusief leiderschap, zullen stappen op weg naar meer diversiteit verloren gaan omdat het aangetrokken diverse talent zich niet thuis voelt en de organisatie verlaat. Inclusief leiderschap is dan ook een cruciaal element, maar is niet eenvoudig omdat er veel van jou als leidinggevende wordt verwacht.

Voor wie leergang Inclusief Leiderschap?

Onderzoek vanuit McKinsey wijst uit dat bedrijven die investeren in diversiteit en inclusief leiderschap het beter doen dan organisaties die dat niet doen. Naast deze wetenschappelijke uitkomsten en de ervaringen die zijn opgedaan in de praktijk, hebben we de leergang Inclusief leiderschap ontwikkeld. De leergang is bedoeld voor leidinggevenden, managers, hrm’ers die hun inclusieve leidersvaardigheden willen vergroten.

Wat doet een inclusief leider?

  • Stimuleert anderen elkaar te waarderen om ieders achtergronden, perspectieven en ideeën.
  • Draagt zorg voor een veilige omgeving waarin iedereen ideeën naar voren kan brengen en waar naar elkaar wordt geluisterd.
  • Stimuleert diversiteit en waardeert ieder teamlid als onderdeel van het geheel.
  • Stimuleert de groei van elke medewerker door ieders talent te zien.

Waarom deze leergang Inclusief Leiderschap?

Als mens zijn we allemaal uniek en daarmee brengen we op een eigen manier toegevoegde waarde met ons mee. Toch krijgen we niet allemaal een gelijkwaardige kans om deel uit te maken van een organisatie, waardoor we niet altijd tot ons recht kunnen komen. Een organisatie die diversiteit ziet als een kracht zal door middel van inclusief leiderschap in staat zijn haar dienstverlening nog beter te laten aansluiten bij de maatschappij. Diverse teams brengen namelijk verschillende perspectieven met zich mee, waardoor zij in staat zijn met creatievere en innovatievere oplossingen te komen. 

Resultaten leergang Inclusief Leiderschap

Na afronding van de leergang Inclusief Leiderschap: 

Aanmelden leergang inclusief leiderschap

Ben je een leidinggevende die wil ‘leidinggeven aan divers talent’? Een leidinggevende die de kracht van het verschil van achtergronden, perspectieven en ideeën van medewerkers wil laten floreren? Wil jij ervoor zorgen dat jouw team nog beter gaat presteren omdat zij het beste uit zichzelf kunnen laten zien?

De kosten voor de leergang zijn € 2.500 (BTW vrij), lunch en versnaperingen tijdens de lesdagen.

Meer dan 370 bedrijven en organisaties ondertekenden het Charter Diversiteit van de SER voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Wellicht ga jij het verschil maken als leidinggevende door deze charter niet alleen te onderstrepen maar óók te verwezenlijken.

Wij kijken uit naar je komst.

Over de trainer Anouk Ooms

Anouk Ooms trainer opleiding inclusief leiderschap

Anouk is trainer en adviseur bij Ocullus Consultancy. Haar persoonlijke motto is om mensen te laten schitteren in hun kracht. Puttend uit een ruime leidinggevende ervaring in binnen- en buitenland, laat zij organisaties de meerwaarde van diversiteit ervaren door middel van trainingen rondom onbewuste vooroordelen, objectieve werving en selectie en inclusief leiderschap.