Voor elke organisatie een passende training

Onze maatwerk trainingen worden ook online aangeboden

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9,3

Gestructureerd-Interviewen

In sollicitatiegesprekken probeer je in korte tijd een volledig beeld te vormen of een kandidaat geschikt is voor de functie. In de praktijk vorm je echter binnen enkele minuten een eerste oordeel over iemand. Vervolgens wordt deze eerste associatie leidend in de vragen die je een kandidaat stelt. Ook de uiteindelijke beoordeling wordt hierdoor beïnvloedt. (Panteia 2015) Objectief selecteren, zoals gestructureerd interviewen, biedt hierin een uitkomst…

Inclusief-leiderschap

We verschillen allemaal van elkaar. Of we nou Nederlands zijn of bicultureel, man of vrouw, jong of oud. Wil je een team creëren dat de beste resultaten behaalt, waarbij creativiteit en innovativiteit hand in hand gaan, dan gaat het om het samenstellen van teams die elkaar aanvullen.

Het creëren van een divers personeelsbestand vraagt een bewuste inzet van wervings- en selectieprocessen. Als organisatie kun je verschillende stappen ondernemen om het wervings- en selectieproces inclusiever te maken. Wij onderscheiden drie onderdelen om divers talent aan te trekken. Hier leer je meer over tijdens deze training.

Inclusieve-Vacatureteksten-Schrijven

Vacatureteksten zijn soms onbedoeld zodanig geschreven dat ze een bepaald type werknemer aantrekken. Onbewust houd je bijvoorbeeld de persoon die weggaat uit het team in gedachten. Of ben je (onbewust) op zoek naar een kopie van jezelf. Enerzijds verklein je hierdoor de poule aan potentiële kandidaten en anderzijds versterk je hiermee de homogeniteit van je personeelsbestand. Lees meer over de training over het schrijven van inclusieve vacatureteksten.

Unconscious-bias

Binnen een paar seconden hebben we een mening over de nieuwe collega die zich komt voorstellen. Het gaat heel onbewust. Onbewust vooroordelen – unconscious bias – hebben we allemaal.