Inclusief leiderschap

Inclusief leiderschap is een leiderschapsstijl die zich richt op het creëren van een omgeving waarin diversiteit wordt gewaardeerd, benut en gevierd. Het omvat het vermogen om verschillende perspectieven te erkennen, te begrijpen en te waarderen, en om een cultuur van respect, openheid en empowerment te bevorderen. Hierbij gaat inclusie niet alleen over medewerkers, maar meer over wie jezelf bent en hoe je de wereld om je heen bekijkt.

Uit onderzoek blijkt dat organisaties die bestaan uit diverse teams 35% beter op hun output presteren (McKinsey 2015). Dergelijke teams worden aangestuurd door middel van inclusief leiderschap.

Tijdens het opleidingstraject wordt gewerkt aan bewustwording van onbewuste voorkeuren, middels empathie veiligheid creëren en het waarderen van verschillende perspectieven. Deze worden gekoppeld aan een concreet handelingsperspectief in het werk als leidinggevende. Daarnaast gaat het bij inclusief leiderschap om de inbreng van ieder lid van het team te erkennen. Dit resulteert in betere besluitvorming, meer creativiteit en een hogere productiviteit van medewerkers. De training Inclusief Leiderschap geeft je inzicht op welke manier jij dit kunt doen.

Na afloop van deze training:

Informatie

Leidinggevenden

Deze training wordt op locatie verzorgd.

Op aanvraag. Iedere training wordt op maat gemaakt en uitgevoerd. Neem contact met ons op.