Meer informatie? Wij helpen je graag.

Vul het contactformulier in Bel ons 085 0470311

Inclusieve recruiting

Het creëren van een divers personeelsbestand vraagt een bewuste inzet van wervings- en selectieprocessen. Onbewust is het wervings- en selectieproces vaak gericht op een en dezelfde doelgroep. Er worden bijvoorbeeld woorden gebruikt die alleen één bepaalde doelgroep aanspreken, of wervingskanalen ingezet die gericht zijn op specifieke doelgroepen.

Om te zorgen dat ook andere doelgroepen solliciteren op de aangeboden functies, zijn er aanpassingen nodig binnen de HR-instrumenten. Als organisatie kun je verschillende stappen ondernemen om het wervings- en selectieproces inclusiever te maken. Wij onderscheiden drie onderdelen om divers talent aan te trekken. Namelijk het selectieproces, de verschillende wervingskanalen en employer branding.

Met de training Inclusieve Recruiting krijg je concrete tools aangereikt waardoor de instroom van divers talent binnen jouw organisatie wordt vergroot. In deze training gaan we aan de slag met het aanpassen van vacatureteksten, een objectief sollicitatiegesprek, en het inzetten van divers en inclusief beeldmateriaal.

Na afloop van deze training: