Meer informatie? Wij helpen je graag.

Vul het contactformulier in Bel ons 085 0470311

Inclusieve vacatureteksten schrijven

Vacatureteksten zijn soms onbedoeld zodanig geschreven dat ze een bepaald type werknemer aantrekken. Vaak iemand die al in de meerderheid vertegenwoordigd is. Onbewust houd je bijvoorbeeld de persoon die weggaat uit het team in gedachten. Of ben je (onbewust) op zoek naar een kopie van jezelf. Enerzijds verklein je hierdoor de poule aan potentiële kandidaten en anderzijds versterk je hiermee de homogeniteit van je personeelsbestand. De vraag is of je op zoek bent naar een kloon van jezelf of naar de beste kandidaat voor de functie? Om de beste kandidaat voor de functie aan te trekken, is het zaak om eens goed naar je tekst te kijken. En deze zo objectief mogelijk op te stellen om die doelgroep aan te trekken die je normaal zou uitsluiten, maar wel graag wil bereiken. Inclusieve vacatureteksten schrijven biedt hierbij uitkomst.

In deze training leer je concrete handvatten om inclusieve vacatureteksten te schrijven. Zo verbreed je de toegang tot potentieel talent én zorg je voor een diverse samenstelling van het personeelsbestand. Waarom is dat wenselijk? Uit onderzoek blijkt dat organisaties met hoge mate aan diversiteit door de verschillende lagen van de organisatie heen, tussen de 21-33% betere resultaten halen dan bedrijven van vergelijkbaar kaliber met een homogeen personeelsbestand (McKinsey 2018).

Samengevat: een divers personeelsbestand leidt tot betere resultaten. Als vacatureschrijver ben je dé poort waardoor nieuwe medewerkers binnen komen. Jouw werk is dus cruciaal voor de diverse samenstelling van het personeelsbestand.

Na afloop van deze training: