Unconscious Bias

Binnen een paar seconden hebben we een mening over de nieuwe collega die zich komt voorstellen. Het gaat heel onbewust. Onbewust vooroordelen – unconscious bias – hebben we allemaal. Je hebt een mening, positief of negatief. Ook al ben je je hier niet van bewust, je handelt er in de praktijk wel naar. Dus je zoekt je nieuwe collega toch wat minder vaak op, zoals je bij een andere collega wel doet. Je trekt naar collega’s toe die wat meer op je lijken. En je vraagt de collega die zo anders is, niet zo snel mee om te gaan lunchen. En vaak sta je er niet eens bij stil.

Onbewuste vooroordelen op de werkvloer. Daar gaat deze unconscious bias training over. Wie ben jij versus de ander? Welke effect heeft dit op jouw handelen in een team? En op welke manier kan je hiermee omgaan? In een open werkcultuur waar ieder individu het gevoel heeft zichzelf te kunnen zijn, werken medewerkers harder en zijn gelukkiger. Dit draagt uiteindelijk bij aan de doelen van je organisatie. Betere organisatieresultaten, en tevreden werknemers.

Bekijk de video van Universiteit Utrecht over unconscious bias voor een korte introductie op het onderwerp.

Na afloop van deze training:

  • Kun je vanuit nieuwsgierigheid contact maken met de ander.
  • Heb je de vaardigheid ontwikkeld om je opgedane kennis om te zetten in een succesvolle samenwerking tussen jou en de ander.
  • Ben je je bewust van je eigen voorkeur en hoe dit van invloed is op de werkvloer.

succesvolle-diversiteitsaanpak

VOOR WIE?

Alle medewerkers.

LOCATIE

Deze training wordt op locatie verzorgd.

KOSTEN

Op aanvraag. Iedere training wordt op maat gemaakt en uitgevoerd. Neem contact met ons op.